9.23.2007

Hüvviyet part 2

Hüvviyet ( 9 mart 2007)
Bugün sonunda kimliğimi çıkarttım. Kaç gündür erteliyordum.İnsanın "kimliksiz" olması ayrı bişeymiş. Kaybolduğunu fark ettiğim günden beri kendimi "yok" gibi hissediyordum. Resmen yoktum. Dışarda polisten kaçmaya başladm önce, siyah giyindim hatta makyaj bile yapmadım o derece yani.
Biraz özgür bile hissettim aslında. Varolduğumu kanıtlayan bir kağıt yoktu. Benim "fatoş" olduğumu kanıtlayan birşey yoktu. Bende yeni tanıştığım insanlara başka isimler salladım. Şükriye, Ayça, Julia, Fernando... Yepyeni biriydim işte! Ama bu özgürlüğüm bu sabah sona erdi. Bu sabah sürünerek te olsa gittim. Önce muhtarlığa ordan nüfus müdürlüğüne. Ve tabii ki karakola. Karakol hariç tüm devlet daireleri para aldı benden. Pardon karakol değil polis merkezi. Neyse, polis merkezinde bana bir form doldurttular. "olayın geçtiği yer" kısımını anlamadım tab. "Ne olayı "dedim polis amcaya."kaybettiğin yeri yazacan..!" dedi kibar polis bey amca. "kaybettiğim yeri bilsem kaybetmiş olurmuyum?" dedim. Yeminle dedim. Odadaki polisler şaşkın birbirine baktı. Bİri "salla bi yer " dedi artık. Formu doldurup verdim. O kibar insan, aile babası polis amca "İmzala!!" dedi şen sesiyle.. İmzaladım verdim. Sonra çaylar geldi. İstemediğimi 3 kez söylesem de o çay geldi. Karakoldaysan gelen çayı içeceksin! O kadar..! Bu arada karakola gitiğinizde size çay gelir sanmayın hemen, o bana ve babama öze bir ilgiydi. Sİz vatandaşlar bu lükse sahip değilsiniz. Haddinizi bilin!

Ve yepyeni kimliğime baktım uzun uzun. Artık "var"'ım. Nüfus cüzdanım var benim. Hüvviyetliyim. Burhan Altıntop kıvamında gülümseyen fotoğrafım, adım, doğum tarihim...
Varlığım yeter be!! Şimdi gidip makyaj yapmalıyım.

Herkese mutlu günler!

**********
Tarih 23 Eylül...
Yine yeniden "yok"'um... Kimliğim yine kayıp... Ben bugün Frederic'im!

3 comments:

  1. yepyeni hüvviyetin kafa kağıdın nüfus cüzdanın vs vs ne çok ismi var bununda :P hayırlı uğurlu olsun devlete millete ve sana :))
    benim başıma daha kötüsü geldi nüfus sayımında sayılmamışım istanbuldan ararlar zonguldaktan ararlar ankarada bilenem aradılar neredeyse ölü yazılcaktım yaşar hem yaşar hem yaşamaz olayına dönüyodu sonum neyse gurtarttım :P
    ehuheheh

    ReplyDelete
  2. :) geçmiş ossun yaw:)

    Beni saydılar da yanlş saydılar sanırım...bir yamukluk var bu işte... Bu ikinci kayıp, üçüncüsünde kaybolabilirim:)

    ReplyDelete
  3. o lükse sahibim hemde alasına :P

    hayalet gibi gezmeye son desene..
    :)

    ReplyDelete