9.14.2007

iftara özel yemek tarif(e)leri.

Muhtemelen bir ay burada uzun uzun yemeklerden bahseder bütün edebiyat, şiir ve benzeri aktiviteleri yemek üzerine yapabilirim. İftara saatler var ve evin içinde yaptığım türlü türlü gezintiler, okunan kitaplar, balkondan dışarı bakmalar, müzik dinlemeler ve bilimum oruçlu olduğumu bana unutturacak herşeyi yaptım. Ve saate bakıyorum.

16:19

Tamam...En iyisi yemek yapmak. Ne yapmalı? Bütün yemek tarifi sitelerini dolaştım.(Allah interneti bulandan razı olsun). Sonuç olarak yapabildiğim, yenilebilecek tek şeyin makarna lduğuna kanaat getirdim. İftara makarna yakışmaz diyerek bugün sizlerle çok büyük bir deneysel çalışmayı paylaşacağım!

Tavada italyan usulu pane (o herneyse) harçlı ortadoğu pilici.

MAlzemeler:
Tavuk
Knorr (reklam kokabilir) tavuk pane harcı
Tava

Yapılışı: Öncelikle You tube'dan figaronun düğünü açılır, sesi açmak suretiyle mutfağa geçilir.
Mutfakta bir gece önceden kalma kahve, çorba, çay, meyvesuyu bardakları makineye tıkıştırılır ve tezgah şöyle bir silinir.

Saate bakılır. 16:25 ise daha vakit var diyerek gidilir bloga bişiyler karalanır, msn'de arkadaşın biri "akşam çamlıcaya çaya gidelim" diyerek kandırılır. Tüm bunlar yapıldıktan sonra tekrar mufağa dönülür. Uzun çabalar sayesinde aranan kızartma tavası bulunur. Sonra mutfak tekrar toplanır, dolaplardan dışarı atılan tencere tavalar tekrar yerlerine konur.

Saate bakılır. Hayret ünlemi verilir. (o da ne, eyvah, tüüüh, anam!). Saat 6 olmuştur, eyvahtır. Hemen tavaya yağ dökülür ve ısınması beklenir. Yanına pilav iyi gider diye düşünülerekten pirinç ayıklanır. Sonra "yahu daha tavukları pane harcına yatırmadın!" diyerek ocağın altı kapatılır ve tavuklar bir yumurta eşliğinde pane harcıyla dans ettirilir.Ocak tekrar yakılıp tavuklar kızarana kadar pişirilir.

Bir rivayete göre o tavukların yandığı söylenir. Esmer tarafları ayıklanarak yenilecek hale getirildikten sonra tencereden tek hamlede komple çıkarabileceğiniz tane(!) pilavınızla servise hazırdır. Ortadoğuya dönen mutfağınıza çözüm için aşağıdaki siteleri tıklayabilirsiniz.

www.egm.gov.tr
www.ibb.gov.tr
www.emlak.net
www.aksil.com

Afiyet olunuz!

Sizde tariflerinizi bizimle paylaşın!
Yarın: Ispanaklı kuru ama gururlu yer elması köftesi

4 comments:

  1. afiyet olsun..bi gün iftara çağırırsın artık :)

    ReplyDelete
  2. Ayıp ettin...İstanbulda geldiğin gün davetlisin!

    ReplyDelete
  3. ellerine sağlık..

    ReplyDelete