9.26.2007

Vazcaymak..


"Bir şeyi çok isterseniz tüm evren olması için yardımcı olur."

SİMYACI


Bu sözün geçerliliğine tüm kalbimle inanıyorum. Burada sözü geçen istemek, tüm tutkulardan, yalanlardan , kıskançlıktan sıyrılmış; kalpten safça birşeyler isteyebilmek...


Bu söze olan inancımı kaybetmedim ne olursa olsun kaybetmeye de niyetim yok. Sadece isteklerime olan inancımı yitirdim. Gerçekten "istediğim" şeyleri ne kadar kaplten istiyorum? Çok istemek, gerçekten istemek... işin özü bu sanırım.


Çelişkiler içinde olduğum bir dönemde " Herkesin kendi doğruları vardır" demişti bir yakınım. "Ama gerçek bir tanedir" . Sanırım anlamak istemediğimiz de bu insanoğlu olarak toplucak! O bir ane gerçeğe hepimiz kendi doğrularımızı giydirmeye çalışıyoruz. Eh...Tabii yakışmıyor hepsi, biraz rüküşe kaçıyor, bizde beğenmiyoruz...


EE Vazcaymak (bkz. vazgeçmek) işin neresinde kaldı? Konu ile alakası olmayan bir başlık evet. Yazıya başlamadan önce birşeylerden vazgeçiyordum. Ama kalemi elime adlığımda zaten sahip olmadığım birşeyden vazgeçmek mümkün olamayacağından, teknik açıdan birşeylerden vazgeçmeye gerek kalmadığını gördüm.


Yani varolmaManın dayanılmaz hafifliği..:) Yani özgürlük, yani mutsuz olmaya gerek yok.

YAşa be güzelim, yaşa gitsin ne çıkar?

7 comments:

  1. "Bir şeyi çok isterseniz tüm evren olması için yardımcı olur."

    Şimdilerde bu sözü "The Secret" adlı kitapta sıkça görüyoruz.Hayatın sırrını açıklıyorlar.Ben okudum ama pek bişey olmadı.Yinede tavsiye ederim.

    ReplyDelete
  2. Kitabı okumadım ama mutlaka okuyacağım. Bu söz güzel yaf..

    ReplyDelete
  3. "the secret" düzmeceden ileri gitmiyor zamanını ona harcama bence.ana fikrini söyleyeyim.iyi düşün iyi olsun.Ağzını hayra aç.

    the secret adlı kıtapta referans olarak gosterılen ınsanların bı kacının sahtekar oldugu bıle ortaya cıktı. ((: bence daha anlamlı bı kıtap oku ona vaktını harcama.


    hayat güzel kafam güzel dünya güzel ben güzelim biz güzeliz ((: var mı ötesi ne mutlu bize ((: hohoyt çoştum ben ((:

    ReplyDelete
  4. okuyasim geldi simyaciyi... cok güzel yazdin yaf.. buluk okumaliyim .. vahiy iniyo bana .. :)

    ReplyDelete
  5. beni de costuracaksin mevum...

    dogru be jadem ... ya$a güzelim gitsin.. ;)

    ReplyDelete
  6. ilgiyle takip ediyorum seni:)) ve izninle bloğuma ekledim bloğunu:) kolay ulaşayım diye..

    ReplyDelete
  7. mevu: coşalım be yahu! hey haaat, içelim açılalım:P

    JAde:okumalısın mutlaka. Kriz anlarında iyi geliyor.. MEvu beni de gaza getirdi birden... Hayde hade...!:)))

    Anna:Okuduğun için çok teşekkürler. Tabii ekleyebilirsin. Hatta birisi bana nasıl arkadaş listesi yapılıoo öğrrte bilir mi? BEnde liste yapmak istiyorum..Buradan yetkililere sesleniyorum:P

    ReplyDelete