12.25.2007

İstikladen mesud-i nağmeler

Hava o kadar soğuktu ki düşüncelerim donmasın diye yolumu sağa değil sola çevirdim ve alemlere olmasa da hayata "akıverdim".
İstiklal girişi bilindik portreler... Ama bir yeni yıl havası konuya hakim.Şahsen bu hava beni üşüttüğü kadar ürkütüyorda!

Milli piyango biletçilerinden daha talihsiz bir durum varsa o da Noel Baba kıyafetiyle milli piyango bileti satan biletçilerdir! Eğer bu adamların bir satır milli olduğuna inanbilseydim belki durur adet yerini bulsun diye bir bilet alırdım. Ancak Kırmızı- Beyaz ve bir o kadar Marry Christmas olan bu görüntü bana pek inandırıcı gelmiyor.

Noel Dayı'nın hemen karşısında tüm benliği ile "Sarı Gelin" çalan flütçü var. Bak o adamı severim işte! Koyununa da bir mikrofon sokmuş, flütü ona doğru öttürerek bir derinlik yakalamış müziğinde. Hemen yanında da hoperlörü, İstiklal Caddesine ayrı bir hava veriyor bu adam. Sarı gelin havası...

Böyle girdim işte caddeye. Sonsuza kadar yürüyebileceğini bilip caddenin bir sonu olduğunu bilmek ne acı! Oysa o flütçüyle beraber beni karşılayan yüzler, binler, onbinler var. Sanki sonsuzdan geliyor gibiler oysa...

Az gidip uz giderken Galatasaray Lisesini geçince bir adımda hoop, ver elini Manhattan! Saksafonu ile caddeye ahenk katan bir başka adam. Kendi keçi sakalına diğer keçi sakallıları katmış vuruyor saksafonun dibine! JAzz yapıyorlar, ortam o kadar Manhatton ki bir rahip ve iki zenci eksik.

Dükkanlardan, müzikten sıyrılıp tünelin sessziliğine ilerlerken donmak üzere olan ellerimi cebimden çıkarıp çantamdan sigara paketimi aldım ve bir sigara yaktım! (Yolda!! Kız kısmı yolda sigara mı içer, orospu derler adama, pardon kıza. Bana ne, ben orospu değil serseri oldum.) İşte şimdi tam bir serseri olmuştum ahh ne mutluluk!!!! Ağzımın kenarında hınzır bir tebessüm, aylak aylak gezen ve elinde SLİM sigara tutan bir serseriydim..!?!

Ne mesudum bu güün!

10 comments:

  1. istiklal caddesinin havası adama neler yaptıyo ya :) serseri mi oldun bakıyım sen :) mesud serser :p istanbula gittiğimde bu kadar çok övgü alıyor burası ne var acaba burda diye merak etmiştim, bir iki git gel yapmıştık arkadaşla. konuşulduğu kadar varmış, güzel bi yer, dünyanın heryerinden, her çeşit insanı görmek mümkün, hafızama kazınmış unutamadığım tipler var. sosyoloji deneyleri içinde biçilmiş kaftan. sosyoloji ile hiç bi alakam yok ama niye böyle bişi söyledim, bende bilmiyorum.

    ReplyDelete
  2. hep mesud olun efenim. kalbiniz bunu hak ediyor..

    ReplyDelete
  3. mesud olalım her birimiz.çünkü o zaman daha az kötülük düşünür oluyoruz bir başkasına.ya da sadece benim için geçerlidir bu durum.belki de bir tek ben kötüyümdür (:

    ReplyDelete
  4. Anonymous1:02 PM

    Siteniz çok hoş tema na
    bayıldım

    ReplyDelete
  5. çok özlemişim:( nasılda güzel betimlemişsin...

    ReplyDelete
  6. Sen bi gerillasın. Bırak slimleri. Sana en sert tütünler yakışır.

    ReplyDelete
  7. Ama sen yeşilaycı gerilla ol.Boşver.

    ReplyDelete
  8. çıbıkadam: İSanbul söyletir adamı.:)

    arooollum:(bu nike garip bişiy bulunmuo:): teşekkürler efem mesutluk bulaşıcı olsun her daim

    mevudugaguagböölllj: İş bu kötülk düşünülen şahıs bu durumu hakediyosa düşünelim efendim düşünelim!!

    Sultanik: Teşekkürler

    anna: :)

    onur: İlk yorumu yazmişin sonra bir an "dank" demiş ikinci yorumu patlatmışsın ya öldüm öldüm:)

    ReplyDelete
  9. bide şey vardır hani tersi sen meydandan aşağı inmişin bide bunun çıkış hiayesi vardır mesela bu yorum şeysine yazabilecek kadar kısaltıp yazarsam;
    eminönü otobüsüne binmişsindir karaköyde inersin aktarma olmadığı için tünelden tranvaya binememenin hüznü ile yüksek kaldırıma girersin ve o yokuşu turmanmaya başlarsın, etraf uyducudur bir an kendi kendine sorarsın "lan bu kadar uyducu varsa demek ki bu kadar da tv izleyen göbeğini kaşıyan dallama vardır değil mi?" sonra bu soruyu cevaplamadan bir anda sağ tarafta bis sokak belirir arabesk müzik sesleri ile bakarsın sokağın içine bir kapı ve önüünde bekleyenler bilmem ne hamamı evet orasıdır orası bir genel evdir (: bir paket malbro ile 14 yaşında merak ettiğin için girebildiğin bir yerdir. Sonra devam edersin daha çok uzundur yüksek kaldırım, soluna dönersin aziz amcaya bi selam çakarsın az ilerde büfeciler galatayı da geçtinmi sigara yakma zamanıdır sağın solun müzik aletleri ile dolduğunda işte yaklaştım dersin ve kokusu sanki gelir caddeyi-istiklal in, işte neden istiklal ismi vermişler bu caddeye biraz anlar gibi olursun, ne de zormuş gelmesi. Ve zafer, sonra az ilerlersin koku daha da belirginleşir, ( çok acaip koklarım (: ) hafif hafif tehnalıktan kalabalığa doğru ilerlemeye devam edersin.

    Ya çok özürdilerim dahasını zaten siz yazmışsınız da bide yazıdan daha uzun bir yorum olursa şekilsiz düüşer devamını ben kendi blogumda yazsam buraya trackback yapsam daha iyi olacak.

    ...sigara sağlığa zararlıdır.

    ReplyDelete
  10. :)

    Bundan sonra eminönünden dooğruu kabataşa oradan da aktarma ile finüküler(bu ismi de ne die kodularsa)'e biner kendin meydanda bulursun.

    Ancak dediğin yoluda denemiştim bir gün. Genelevi görmedim gerçi:) İstiklale vardıgımda iki büklüm yerleri yalamıştım.:)

    ReplyDelete