12.08.2007

Zamanın Tozu

Doğan Kitap'tan yepyeni bir kitap....

"Zamanın Tozu PUDRA"

"Aynaya baktığımda bomboş bir yüz bana bakıyor;
yaşlanmış çizgiler içerisinde o yüzüm bugüne kadar binlerce yüzdü
Şimdi yapayalnız, ama var!
Birlikte güldüğü, ağladığı dos yüzler yok yalnız.
Onlar tıpkı her gece boyanan, silinen yüzüm gibi silinmişler
bir daha boyanmaya gelmemişler..."

Rahmetli Haldun Taner üstadın söylediği gibi replikleri kalmış sofitada, sahnenin kenarlarında, kulislerde, belki de salonun boş localarında....."

Erol Günaydın'ın bu sözleriyle başliyor..."PUDRA"

Okan Bayülgen'in objektifinden Türk tiyatro tarihine damgasını vurmuş tiyatrocuların hayatlarını, yüzlerini bulacağınız muhteşem bir çalışma! Yıldız Kenter, Erol Günaydın, Nevra Serezli, Gulriz Sururi, Metin Akpınar gibi ruhlarına sahne ışıkları işlemiş tiyatrocuları bir kitapta toplamış Okan Bayülgen. Güzel de olmuş hani. Ansiklopedik bir değeri var "PUDRA"'nın. Çünkü resimlerin yanı sıra tiyatrocularımınız hayatı ve röportajları yer alıyor ve bize, yeni nesile hiç açılmamış kapıları aralıyor.

Okan Bayülgen'i soğuk, gereksiz ve itici bulmama rağmen böyle bir çalışma yapmış olmasından dolayı ona saygı duyuyorum artık. Çünkü objektifini gerçekten iyi kullanmış. Belki de bunda poz verenlerin payını düşünmek gerekir!

Ayrıca bunu belirtmeden edemeyeceğim, kitabın kapak tasarımı en az içeriği kadar muazzam. Hazır yeni yıla da az kaldı, kar beyazı bu kitap değer verilen birine alınabilecek kıymetli bir hediye bence...

Zamanın Tozu
PUDRA
Okan Bayülgen
Doğan Kitap
Fiyatı 30 YTL







5 comments:

  1. :=) Bana FT adında ki robotu alsınlar.. 2bin dolar değerinde.. Hediye alacaklar kendi aralarında toplasınlar alsınlar işte..

    Bugün tatil olunca biraz magazin izliim dedim. Eh onca magazin programı war ayıp olmasın.. Okan Bayülgen yeni bi sevgili yapmış Ayşe adında soy adına dikkat etmedim ancak Bir bar çıkışını her açıdan çekip üzerine kitap yazılacak kadar yorum yapılınca 5 dakika boyunca ekranda bu konu olunca bende izlemiş oldum işte:=) Oysa Bayülgen'in bir kitabı olduğunu şimdi senden duyuyorum:=)

    ReplyDelete
  2. kitabın öncesinde bu bi' fotoğraf sergisiydi belki de kitaptan sonra sergi oldu bilemiyorum. işin içinde okan kaan varsa her şey güzeldir..

    ReplyDelete
  3. bence de kitap verilebilecek en güzel hediye hele ki konu edılen kıtap anlattıgın kıtapsa kesınlıkle hedıye edılmelı bırılerıne.
    optum bebek senı (:

    ReplyDelete
  4. nexenos: ne dese haklıısn aslında! Adamın magazinsel yanı ağır basınca yaptığı iyi şeyler gölgede kalıyor.

    FT'ye gelince... Hİç gelmeyeyim bence:)

    aorilum: Evet birt sergi olmuş öncesinde. Bu fotolar sergilenmiş.
    sevgiler efemm

    mevu: öp beni baby:) sana hediyelerin en güzeli olarak "askerlik bitttii" demek isterdim:)

    ReplyDelete
  5. Bugün D&R'da gördüm, hemen cebe indirdim =)
    Okan'a saygı gerçekten, keşke makinayı bitirmeseydi ama neyse...

    ReplyDelete