1.02.2009

Uyumadan önce Kİ o an...

Düşünüyorum düşünüyorum, yahu dün akşam bir karar verdim, bir çözüm yolu bulmuştum. Hatta kendi kendime "vay be" demiştim ama şimd hatırlamıyorum!!! Çıldıracağım a dostlar!

Ne zaman nerde nasıl gördüm, nasıl okudum bilmiyorum. Belki hiç bir bilimsel açıklaması yoktur fakat burada paylaşacağım.İnsan zihni uykuya geçmeden önceki dakikalarda çok açık ve verimli oluyormuş. Uyumadan hemen önce birşeyi zihin hemen öğreniyormuş. Hatta insan en verimli kararları uykuya geçmeden verirmiş ama ertesi sabah çoğu kişi bunu hatırlamazmış.

Blah blah yaniii... Bende nerden duydugumu bilmediğim bu olayın doğru olduğuna canı gönülden katılıyorum. Ben yastığa başımı koyduğu an uyuyan insanlardanım.( Hatta hatırlatın bi ara bunla ilgili anılarımı anlatayım:P )Aklıma takılan bi konu üzerinde düşünürken en etkili çözümleri o yastığa başımı koyduğum an, uyumadan bir kaç dakika önce, yarı uykulu vermişimdir. Hatta bir kaç yazımın böyle ortaya çıktığı bile olmuştur. Ama bu kez hatırlamıyorum! Süper bir planım vardı, UNUTTUM ulan!

Şimdi bun hatırlamak için uyumaya çalışacağım:)



5 comments:

  1. Doğrudur, inanırım..
    çünkü ben sınavlara gireceğimin gecesi, pijamalarımı giydikten sonra 1 kere daha göz gezdirirdim notlarıma, rüyamda bile okuduğum notları, istatistik sorularını falan görürdüüm böö :S

    ReplyDelete
  2. biz boşuna mı yanımızda kalem kağıtla yatıyoruz. hemen yazarsın. sabah kalkınca bi bakarsın. aaa ne güzel düşünmüşüm dersin, sevinirsin.

    ReplyDelete
  3. aysecan: diimi işte bilimsel değil ama böyle bir güç var:)

    stikcan: kesinlikle!

    ReplyDelete
  4. Anonymous7:12 AM

    ayşe ve ötesine katılaraktan eğer akşam yatarken yarınki sınavımın iyi geçeceğini düşünür, formül neyim varsa aklımdan şöyle geçirirsem başarı oranı %70 artıyor benim için, ha bir şey geçirmiyorsam da tökezliyorum o ayrı...
    En güzel kısım ise düşüncelerden sonra görülen pembe rüyalar olduğuna inanmaktayım...
    Norah Jones'u görmüşüm daha ne olsun...

    Bu arada yörüküm macera devam ediyor vol. 83 ;)

    ReplyDelete
  5. ahaha:) tıpkısının aynısıyım bende :D

    ReplyDelete