7.07.2009

Bir "Kork "Hikayesi

Soğuk ve yağmursuz bir gecede tanıştım onunla. Odanın ortasında durmuştuk, birbirimize bir kaç saniye öylece bakakaldık... Sonra sessizce yolumdan çekildi. Ama ben çığlığı basmıştım. İçimden mi dışımdan mı bilemedim....

Hep gece yarısı çıkardı ortaya, Kafka okurdu. Çipil gözleri ile beni gördüğünde dikkatlice bakar sonra bir köşeye çekilirdi. Bende hayatıma devam ederdim. Kahverengi gözleri vardı, tenide koyu idi. Bronz gibi...

Bir gün karşılaşmamızda dayanamadım ve "Aneeeeeggghhhh Böcek var burdaaaahhgg" dedim sessizce. Annem mutfağa koştu. Eline aldığı bir terlikle hamlede bulundu. İlk hamlesi başarılı olsa da ikincisi hedefi bulmadı ve böcek karanlık bir dehlizde yaralı halde kayboldu.

Aylarca görmedim onu, geberdi diye düşünüyordum.Oysa ne kadar da yanılmışım ya reppim!!!
Bir hafta kadar önce gece yarısı mutfağa su almaya gittiğimde onu tüm heybetiyle halının ortasında gördüm. Bana kin ve nefretle bakıyordu. Mutfağın ışığını yakmama rağmen en ufak bi hareket belirtisi bile göstermedi. Gözgöze geldik,adeta restleşiyorduk. Ona "git ulan buraldan" dedim. Sustu, kin dolu gözlerinden sonumun geldiğini anlamıştım ama bu son ne zaman gerçekleşecekti? Sessizce çekildi ve kuytu yuvasına döndü. Beni hiç beklemeiğim bir an vuracaktı emindim. Yüzündeki pis sırıtıştan bunu anlaıyordum.

Ertesi gece gene oradaydı, sonra ertesi gece.. Her gece azrail gibi bana görünüp sonra kayboluyordu. En sonunda dayanamadım, mutfakta tekrar belireceğini biliyordum saç spreyimi alıp mutfağa koştum. Oradaydı ve gene bana sırıtıyodu. Spreyi sıktım.

Sendeledi... Sonra bir hamle ile ellerini antenlerinden geçirdi ve antenleri elvis presleyin saç modeli gibi oluverdi. Keskin bir bakış attı ve sinsice gülümsedi. Durdum, artık hamle sırası ondaydı ve ben kesin ölecektim.

Bu gece saat onikiyi geçtikten sonra mutfağa gitmedim. Odamda kendimi hapsetmiştim. Korkuyor, korkuyor, korkuyordum... Sonra bir an koridordan keskin bir "ŞAAAAAAAAAkk" sonrada "seni gidi senii..." sesini duydum. Kafamı uzatıp baktım.

Sevgili anneciğim onu bir tek terlik hamlesiyle gebertmişti.

Üzüldüm lan. Cenazesi için havaya 40 pare saç spreyi sıkıcam.

7 comments:

  1. :) ben bocekden daha farklı bısey beklıyordum halbukı :D sabah sabah guldum ıyı geldı :)

    ReplyDelete
  2. Ben daha ölmedim, onu napıcaksın XD

    ReplyDelete
  3. öxledim seni yaz artıq

    ReplyDelete
  4. Fatooo$ :) ben yine komik hikayeler okumak istiyorum.....Hadi kuzum :D

    ReplyDelete
  5. Hikaye güzell .. :)

    ReplyDelete
  6. Anonymous3:00 PM

    I want not acquiesce in on it. I regard as warm-hearted post. Particularly the appellation attracted me to review the intact story.

    ReplyDelete
  7. Anonymous10:53 AM

    Genial brief and this mail helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

    ReplyDelete