3.24.2010

Romeo Bir Yalancıydı, Juliet ise Çaresiz

Shakespear bize bir aşk öyküsü anlatıyor. Ve  öyle bir aşk arıyoruz nesiller boyu.... Ama hepimiz Shakespear'ın ne anlatmak istediğini göremiyoruz. Ya da pek çoğumuz bu oyunu gerçekten hiç okumadık.


Romeo Rosaline adlı bir kadına deliler gibi aşıktır.Rosaline onun aşkına karşılık vermez çünkü o bir rahibedir.Ancak Romeo  derbeder bir halde Rosaline diye piyasada gezer.
Juliet ailesi tarafından sevmediği bir adamla evlendirilmek üzeredir.
Romeo Rosaline'e olan aşkından, hislerinden kaçmak için Juliet'e tutunur.  Hatta sözümona bu aşk için ölür! Peeh ne palavra!
Juliet, gün görmemiş kızımız, kendisine bir anda delicesine ilgi gösteren bu adama dayanamaz, vuruluverir. Yok artık daha neler!

Ortada aşk değil de "vaziyetten kurtulma" ambiyansı var.Büyük bir aşkın ardına gizlenmiş bir takım zorunluluklar işte. Ya bizler Shakespear'ın aşkanlayışını yanlış anladık ya da herifçioğlu bize çok fena keklemiş:)

İşin en  dramatik yanı ise bu iki gerizekalının pisi pisine ölmesi aslında. Du bir daha okuyayım...Vallahi gerizekalılar:)

3 comments:

  1. Peki.
    Ya romeo 2sinede aşık olduysa sonucta cok azımız tek bir aşk a sahip olabilior. Egerki yeterince sansliysa :)

    Peki.
    Ya juliet gercekten aşık olduysa ölücek kadar. yanlıslıkla veya bılerek ölümü bile kabul ettiyse ikiside ?:)

    ReplyDelete
  2. Tam gerizekalı hemde:)

    ReplyDelete
  3. Gülmekten yikildim yaaaaaaa... :)))) süper ve ötesisin :) Ama adamin a$k anlayi$ini bir de $iirlerinden ke$fetmeni tavsiye ederim cok daha realist :))))

    ReplyDelete