3.15.2007

sıla tokası gelenzie

Geçenlerde taksimde bir mağazanın önünden geçiyorum. Cama eşşek kadar bir kağıt iliştirilmiş, yazan şeye hayret içinde bakıyorum;
"Sıla Tokası Gelmiştir."
Yanımda arkadaşım bakıyoruz öylece. İkimizde "oha falan olmak" ve " kal gelmek" arasındayız. Gülüp geçiyorum ama aklıma takılıyor işte!
Yerli Diziler nasılda etkiliyor hayatlarımızı? Uzun zamandır TV den uzaktım, tek bir kanalı izliyordum. Şimdi izlemeye başlayınca farkettim Tv de neler olup bittiğini. Doğu ve güneydogudaki Töre'yi işleyen diziler (sanki Türkiyenin başka hiçbir yerinde yokmuş gibi.) her geçen gün bu kavramı -töre'yi- daha da sıradanlaştırıyor hayatlarımızda. Birde her dizide ana tema ACI. Yahu türk milleti bu kadar mı mazoşist? Anlamıyorum artık. "Kimse izlemese yapmayız kardeşim!" demekte son derece haklı aslında yapımcılar.Ama onlara şunu da hatırlatmak gerek. Bir zamanlar SICAK SAATLER,BABA EVİ, SÜPER BABA..gibi diziler vardı. Ben onlarda bu kadar kan, şiddet,gözyaşı ve aşk(!) görmedim fakat hiçbir bölümünü de kaçırmıyordum ya neyyse..
Hayır tüm kanallar el ele vermişler doğu, güneydoğuyu, karadenizi mesken tutmuşlar onu da anlamış değilim! Yahu kırşehirde aşk yokmu? Sivas ta, kütahyada, Mersinde sevgi yok mu çıkaramıyormu senaristler ordan hikayeler? anadolunun dağlarında nice aşklar yaşanmış içinde töre olmayan..Saf aşk olan..
Neyse artık. Değiştiremeyeceğimiz şeyler için fazla cümleler kurduk.Zihinlerdee "töre" kavramını olağan kılanlar varoldukça; kızlarını, çocuklarını "töre" 'ye mahkum eden aşiret ağası Sülocan ne yapsa yeridir bundan gayrııı!!
Sıla tokası gelmiştir! Ogün Samast beresi yakında piyasada.
Hepimize hayırlı uğurlu olsun!

3 comments:

  1. walla toka falan benı bozar ama bereden alırım walla :P

    saka tabı :D gerı donmus bulunmaktayım bı ugrayıp selam wereyım dedım :D

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:11 PM

    Şükürrr kavuşturana..buraları bööle boş bırakma yawwww

    JADE

    ReplyDelete
  3. walla bana dıosun ama senden de eser yokh ben bu commentı bırakalı ne kadar oldu :D yenı yazı yokh :)

    ReplyDelete