1.24.2009

NOT: Seni Seviyorum

Uzun zaman önce aldığım ve konusu hakkında satıcının "romantik bu apla" cümlesi kadar bilgimin olduğu bu filmi dün akşam "final haftasına kısa bir mola" diyerek açtım izledim.


Issız Adam'a ağlayan insanlar var. Kendi bencilliği yüzünden "ben sana layık değilim" palavrasıyla ilişkiden vazgeçen bir adamın hikayesine ağlıyorsanız muhtemelen bu filmde ya bir iple kendinizi asar ya da asil japon savaşçıları gibi Harakiri ile yaşamınıza son verebilirsiniz.

Tamam abarttım farkındayım:)

Konusuna gelirsek, Holly ( Hillary Swank)ve Gerry (Gerard Butler) evli bir çifttir ve Gerry beyin tümörü nedeniyle ölür. Holly bunu atlatamamıştır ve işinden ayrılır, kendini eve hapseder. 30. yaşgününde postacı eve bir paket getirir. Paket Gerry'dendir ve içinde Holly'nin giymesi için şık bir party elbisesi ile bir ses kayıt cihazı vardır. Gerry Holly'yi kendisinden sonra hayata bağlamak için böyle bir şey yapmıştır.

"Bu gün 30. yaş günün, git ve kızlarla eğlenmene bak...Not: Seni Seviyorum"

Daha sonra mektuplar başlar. Gerry ölmeden önce böyle bir plan yapmış ve Holly'e ulaşmak üzere mektuplar yazmıştır. Ve mektupların sonunda hep aynı cümle vardır: PS .I LOVE YOU (NOT. SENİ SEVİYORUM).

Aşk bir yana DEĞİŞİM'e dair etkili bir film. Dediğim gibi filmin ağlatmak gibi bir amacı yok kasvetli bir film değil yani.Hatta romantik komedi bile denebilir.Böyle insana umutla karışık bir huzur hissi veriyor.Bağlı olduğumuz şeylerden koptuğumuzda değişimden ne kadar korktuğumuzu ve bu korkuları sevginin nasıl alt ettiğini görebileceğiniz bir film diyebilirim. Eğer sevdiğiniz biri var ve onunla birlikteyseniz ona daha sıkı sarılacak, yanlızsanız "beni de böyle sevecek biri çıkar mı" diyeceksiniz. Bu film küsleri barıştırır şimdiden söyleyeyim:)


P.S. I LOVE YOU

Sevgiler

5 comments:

  1. uzum zaman önce izlemiştim bu filmi, blogda yazdım mı yazmadım mı hatırlamıyorum. sevdim mi sevmedim mi onuda hatırlamıyorum. düşündüm de hiç bi bok hatırlamıyorum...

    ReplyDelete
  2. varlığın yeter be :D

    ReplyDelete
  3. iki filmi de seyretmis biri olarak
    ki ıssız adamı 2 kere sinemada 1 kere evde izledim:)

    3.de de ağlamadım gercek ıssız adam tanıdığımdan olsa gerek:p ama üçündende aynı sonucu cıkardım.erkekler nefret edılesi uyusuk varlıklar.hep aynı bahaneyle terk etmek nereye kadar:))

    sona not:seni sevıorum izleyenlerin cogu sevıor.gercekten safkan bir romantizm arıosan budur.

    ama ondan cok cok daha ii filmler de var.


    sonuc:siz yine de geceleri film izleyin..güsel oluor.no bunalım no love:) !

    ReplyDelete
  4. camel soft klasik...
    bloga girince bir tane içesim geldi.

    ReplyDelete
  5. burcyni: nice ıssızlar gördüm..zaten hiç yoktular be burcyni:P

    magnum:yanına birde kahve ister o şimdi

    ReplyDelete